Gå til indhold
Strandhaverne ved Amager Strand
Strandhaverne ved Amager Strand

Pressemeddelelse -

​Strandhaverne skaber byliv og bæredygtighed ved Amager Strand

Langs den nedlagte Amagerbane - mellem Amager Strandpark og Kløvermarken - bygger NREP og Arkitektgruppen et nyt boligprojekt, Strandhaverne, der designmæssigt viderefører Amagers kulturhistorie og bykarakter: Her er omgivelserne strand, industri, kolonihaver og Kløvermarkens grønne baner i ét stort mix. Alt sammen noget, som afspejles i byggeriet, der snart er klar til salgsstart.

På Amager Strandvej bygger NREP og Arkitektgruppen en ny boligkarré med 185 varierende boliger – i et nyt bykvarter med grønne kiler og hyggelige gårdrum – som skal skabe rammerne om nyt liv langs den nedlagte Amagerbane.

Strandhaverne, som er tegnet af Juul I Frost arkitekter, forventes at bliver certificeret til DGNB Guld, hvilket betyder, at karréen som helhed lever op til nogle af de højeste miljømæssige, økonomiske, sociale, tekniske og procesmæssige krav efter international standard.

Respekt for kulturhistorien

Det 28.000 kvm store bæredygtige byggeri, som også skal indeholde almene boliger og erhverv, er netop gået i jorden. Amager Strand-området kan derfor se frem til nye lejligheder og rækkehuse, der både er tro mod området og understøtter udviklingen af København som en blandet by med forskellige boligtyper og erhverv.

Strandhaverne får Amager Strand, Kløvermarken, farverige kolonihavehuse og ældre erhvervsbygninger – der huser alt fra små smedjer, kreativt erhverv og kontorbygninger – som nabo. Amagers varierende natur og byliv vil også komme til udtryk i Strandhaverne, og karréen vil rumme bygninger i varierende højde og forskellige boformer. Robin Feddern, som er administrerende direktør i Arkitektgruppen, fortæller:

- Vi har arbejdet ud fra en respekt for områdets særlige kulturhistorie og bytypologi. Amager er et mangfoldigt sted, og det har vi ønsket at videreføre både i vores arbejde med Strandhaverne og med det kommende, mixede bykvarter.

Bæredygtighed og grønt byliv

Strandhavernes udformning er inspireret af den nærliggende Helgoland badeanstalt og kolonihaverne, hvor boligudtrykkene, haverne og farverne er vidt forskellige. Derfor udføres rækkehusene også delvist i træ og med grønne tage, og der skabes i gårdrummene en havefornemmelse med inspiration fra de nærliggende kolonihaver, hvor de nye beboere får masser af muligheder for uformelle møder og børneleg.

- Med Strandhaverne følger en særlig stemning og et socialt fællesskab. Ligesom i kolonihaverne. På den måde kan man sige, at Strandhaverne ikke kun bliver bæredygtigt i gængs forstand, men også bliver socialt bæredygtigt, siger Steen Jønsson, som er udviklingsdirektør i NREP.

Der er salgsstart på rækkehusene og lejlighederne d. 3. juni 2018. Læs mere på www.strandhaverne.dk

Emner

Kategorier

Regions


Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark