Gå til indhold
Boligminister Kaare Dybvad tog tirsdag første spadestik til 148 almene boliger i Ørestad Syd, som AG Gruppen bygger for Boligforeningen AAB.
Boligminister Kaare Dybvad tog tirsdag første spadestik til 148 almene boliger i Ørestad Syd, som AG Gruppen bygger for Boligforeningen AAB.

Pressemeddelelse -

​Boligministeren tager første spadestik til almene boliger i Ørestad Syd

Boligminister Kaare Dybvad tog tirsdag første spadestik til 148 almene boliger i Ørestad Syd, som AG Gruppen bygger for Boligforeningen AAB. Boligerne afleveres i tre etaper, og de første står klar til indflytning i foråret 2021.

Mangfoldigheden i Ørestad Syd fik et boost i tirsdags, da AG Gruppen og Boligforeningen AAB sammen med boligministeren tog det første spadestik på byggeriet af 148 almene boliger og en ny daginstitution. De nye boliger, som varierer i størrelse fra 38 – 114 m2, kommer til at dele gård med de private lejeboliger i Ørestad Have, som er en del af samme karré. Det er godt nyt for København. Tolerancen og fællesskabet vokser nemlig, når boligformer blandes, lyder det fra direktør i AG Gruppen Tony Christrup:

-Vi har brug for at blande boligformerne i byen. Vi skal have et miks af unge og gamle, familier og singler, direktører og pædagoger til at bo side om side. Det skaber dialog, styrker fællesskabet og sikrer sammenhængskraften.

Plads til alle i byen

Boligminister Kaare Dybvad Bek var inviteret til at tage første spadestik på de almene boliger. For ham markerer det nye byggeri en voksende bevidsthed om behovet for at give plads til alle i byen – og ikke kun dem, der har råd til at betale de dyreste huslejer:

-Det er vigtigt for mig, at vi får skabt mere blandede byer og boligområder i Danmark, så vi derigennem får mulighed for at mødes og leve side om side med andre, der ikke ligner os selv. Det er afgørende, hvis vi skal skabe en stærkere sammenhængskraft, og derfor var det en fornøjelse at tage første spadestik til Ørestad Syds nye almene boliger og daginstitution, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Christian Høgsbro, administrerende direktør i Boligforeningen AAB, havde også et par ord at sige om byggeriet.

”I AAB er vi meget glade for og stolte af, at vi i samarbejde med AG Gruppen kan være med til at sikre, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden - og bidrage til at vi får en blandet by med plads til alle. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til alle i København – uanset størrelsen på deres pengepung”, siger Christian Høgsbro.

Arkitektur skal ikke skabe skel

AG Gruppen har bygget almene boliger i mere end 20 år og været blandt de første til at sætte den blandede by på tapetet. Således står AG Gruppen bag udførelsen af Karen Blixen Parken i Ørestad Nord, hvor almene boliger, andelsboliger og pensionskasselejligheder ligger side om side. Alle lejligheder er bygget med de samme materialer, og sådan kommer det også til at være med de nye boliger i Ørestad Syd.

-Arkitektur skal ikke skabe skel mellem folk. Det skal tværtimod opfordre til fællesskab og godt naboskab ved at skabe mødesteder, hvor folk kan mødes tilfældigt og lære hinanden at kende, siger Tony Christrup.

Fakta om byggeriet:

148 almene lejligheder. 98 lejligheder over 69 m2, 50 lejligheder på 39-69 m2

Ny daginstitution til kvarterets børn på 1822 m2

Fællesrum for beboerne på 134 m2

Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter

Rådgivende Ingeniør: Orbicon

Udvikler/totalentreprenør: AG Gruppen

Bygherre: AAB

Indflytningsklar: Foråret 2021

Emner

Regions


AG Gruppen blev stiftet i 1986 under navnet Arkitektgruppen, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 7.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark