Få vores nyheder på mail

Arkitektgruppen hjælper ledige til job i byggebranchen

Pressemeddelelse   •   Nov 21, 2018 10:31 CET

Arkitektgruppen hjælper ledige i job på virksomhedens byggepladser på Fyn

Arkitektgruppen stempler nu ind i kampen for at styrke rekrutteringen til bygge- og anlægsbranchen på Fyn: Odense-virksomheden Arkitektgruppen har således netop indgået en aftale med Byg til Vækst, der arbejder for at få så mange ledige fynboer som muligt i beskæftigelse. 

Byggeaktiviteten er stor på Fyn, og rundt omkring i de lokale virksomheder er det efterhånden ved at være en udfordring at skaffe tilstrækkeligt med medarbejdere.

Det mærker man også hos Arkitektgruppen, der siden sin opstart i 1986 har specialiseret sig i erhvervs- og boligbyggeri med fokus på at skabe kvalitetshjem og arbejdspladser i hele landet.

Virksomheden er derfor netop blevet en del af netværksforeningen Byg til Vækst, hvor de i alt 10 fynske kommuner sammen med lokale virksomheder, jobcentre, uddannelsessteder og 3f Byg arbejder for at skaffe byggejob til så mange ledige fynboer som muligt – herunder dem, der gennem længere tid har været væk fra arbejdsmarkedet.

”Vi kan ikke bare læne os tilbage”
- Vi ser stor værdi i at gøre en aktiv indsats for at sikre den fortsatte opkvalificering og rekruttering til branchen. Men det handler også om at tage et samfundsansvar og selv være med til at løfte opgaven med at skaffe hænder, frem for bare at læne sig tilbage og vente på, at andre træder til.

Det siger adm. direktør i Arkitektgruppen Robin Feddern. Han understreger samtidig, at man i virksomheden glæder sig til at byde de fynske ledige velkommen på byggepladserne:

- Vi ser frem til at åbne dørene til nogle spændende hverdage med masser af udfordringer og nye karrieremuligheder. Der skal være højt til loftet og frihed til at have det sjovt, trives og udvikle sig i sit arbejdsliv. Det betyder også, at en faktor som godt arbejdsmiljø har højeste prioritet, både for vores egne medarbejdere og for de håndværkere, der arbejder på vores byggepladser.

Via Byg til Vækst tilbyder Arkitektgruppen, at ledige kan komme i en såkaldt 4 - 13 ugers ’snusepraktik’ indenfor bygge- og anlæg på Arkitektgruppens byggepladser på Fyn, bl.a. på rækkehusprojektet Skt. Jørgens Engen i det centrale Odense. Her kan praktikanterne prøve kræfter med arbejdet i branchen, hvilket forhåbentlig vil munde ud i et job eller ønske om videreuddannelse og fortsat beskæftigelse indenfor byggeri- og anlægsbranchen. 

Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Vedhæftede filer

Word-dokument